fredag 21 januari 2011

Asså kom igen. Uppdrag Granskning gör ett helt program om det ”skandalösa” i att en dömd pedofil efter nio år på sluten rättspsykiatrisk anstalt får bo i en lägenhet, och därtill en lägenhet i ett område där det bor barn (finns det något bostadsområde där det inte bor barn?). Är det menat som ett skandalavslöjande? Så dömda pedofiler ska inte få ha en bostad, inte heller efter nio år på rättspsyk? Dömda pedofiler ska tydligen antingen (1) vara inlåsta resten av livet (gäller det något annat brott?), eller (2) tvingas till livslång hemlöshet.

Var kommer den här hysterin kring pedofiler ifrån? Det är sannerligen demokratins baksida, att infantilt populistiskt pedofilhat av den här sorten tillåts komma till uttryck.

Uppdrag granskning missbrukar uppenbarligen sin ledande ställning i svensk opinionsbildning å det grövsta. Okej om det vore någon sensationslysten reporter på TV4, med det här är ju fan i mig Public Service. Är Janne Josefsson så här korkad på riktigt? Eller är han bara förljugen och ärelysten?

1 kommentar:

  1. jag vill ha en like-knapp som på facebook. vet inte vad jag ska skriva, vill bara gilla! och förresten är jag otroligt trött på att folk jämför olika brotts fängelsetid, utan att ta hänsyn till någon annan detalj än vad det är för slags brott. väldigt tröttsamt.

    SvaraRadera