fredag 11 februari 2011

Det lilla extra

Vafan. Den här skiten är ju från Umeå. Det tror man verkligen inte när man hör det! Lite witchhouse-aktigt, förvånansvärt bra, kul hursomhelst.

Facebookrevolution? Dummaste ordet någonsin? Så när miljontals människor går ut på gatorna och slåss med polisen är det alltså en facebook(eller ännu värre, twitter)revolution? Gammgo-marxist som jag är är jag inte den som förnekar betydelsen av teknologisk utveckling, men vafan kom igen, lite perspektiv kan man väl önska sig. Det är ju inte direkt så att det aldrig gjordes revolution innan Mark Zuckerbergs födelse. Med den logiken är reformationen mer än någonting annat en Gutenbergrevolution, och ryska revolutionen framförallt en järnvägsrevolution. Fast nu när jag tänker på det så stämmer det ju faktiskt i ganska hög grad. Vem kan tänka sig nationalstaten utan järnvägen liksom? Och vem kan tänka sig sola scriptura utan boktryckarkonsten?

Äsch jag är full. Poängen är att internet primärt är ett verktyg för mobilisering och således saknar revolutionär potential i sig, vilket dock somliga teknikfetischister vill göra gällande. Om orsaken till händelserna i Nordafrika ska sökas i de "sociala mediernas" framväxt så kan man ju fråga sig varför inte exempelvis Sverige har skakats av någon "facebookrevolution". Svaret på det är ju ganska självklart. Idioter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar