torsdag 16 februari 2012

Nja så värst mycket att göra har jag väl inte haft, däremot saknat internetuppkomling.

Vi har en (1) tvättmaskin, utan torktumlare eller liknande, som drygt 200 boende ska dela på. Två (2) kokplattor som hela korridoren, 24 pers, ska dela på; ingen av dom fungerar. Kokplattorna på övriga våningar fungerar, men vattnet blir aldrig varmare än fingervarmt. Jag har levt på mackor i sex dagar, men köpte en vattenkokare idag. Att leva i ett u-land är också en erfarenhet!

Å andra sidan kan man få en stor stark ute för 7-8 kr. Och om man lyfter blicken en smula när man promenerar, och på så sätt ser på fasaderna ovanför gatuplanet, är staden nästan parodiskt vacker. Jag har inte haft tråkigt en sekund när jag varit ute och vandrat. Och universitetet har fett med intressanta småkurser, bla sex poäng Haneke! Fatta!

Min morgongymnastik bör inte förstoras upp i onödan, vanligtvis består den inte av mer än lite lättare övningar (mest mage, men även lite benböj och armhävningar letar sig in ibland) i köket medan jag lyssnar på ekots 8-sändning (i Sverige dvs.). Ett utomordentligt bra sätt att få igång hjärnan, kroppen och termostaten på morgonen. Här har det dock pga. förkylningsbesvär knappt blivit någonting av det. Framöver får vi se, jag har ju en rumskamrat och vill ogärna bli betraktad som ett freak annat än i yttersta nödfall (har vid upprepade tillfällen mötts av grannars höjda ögonbryn valt att ta trapporna istället för hissen upp till sjunde våningen där jag bor). Samtidigt lär det ju vara värt det i längden. Hellre fräscht original än slabbigt, formlöst, otränat normal.

Typiskt DN-debatt att upplåta en hel sida till en minister som ska tillkännage någonting fullständigt ointressant, helt utan allmänintresse (i detta fall att svenskar som jobbar i Sydkorea ska kunna tillgodoräkna sig dessa inkomster i sin svenska pension). DN - maktmegafon som inte riktigt förstår sig på det där med "andra statsmakten", med avstånd till stat och politik.

1 kommentar: