söndag 16 oktober 2011

Fortsättning Juholt,

Juholt är naturligtvis en korrumperad gris, men det gäller ju mer eller mindre samtliga riksdagsledamöter i Sverige (jag skulle vilja sträcka mig så långt som att säga att hela den globala politiska klassen, från Marie-Louise Rönnmark till Obama, borde åtalas kollektivt för stöld och bedrägeri). Att Juholt parasiterar på svenska folket är alltså inte intressant i sammanhanget, det gör alla politiker per definition, just i egenskap av karriärpolitiker.
Det intressanta är varför denna typ av drev alltid blir som värst när de riktas mot socialdemokrater. Nu låter jag väl säkert konspiratorisk, men jag tror faktiskt att det stämmer.
Jämför reaktionerna på Anna Sjödins fylleeskapader med motsvarande tystnad rörande Anders Björcks (moderat f.d. minister och landshövding) och Erik Almqvists (Sverigedemokratisk riksdagsledamot) dito (i synnerhet Almqvists fylleslagsmål var nästintill identiskt med Sjödins).
Betänk hur man lyckades få en socialdemokratisk minister (Laila Freivalds) och en statssekreterare (Lars Danielsson) ansvariga för en naturkatastrof på andra sidan jordklotet, och jämför detta med hur en moderat utrikesminister går fri från delaktighet i människoskapade katastrofer av motsvarande dignitet (Sudan och Etiopien, samt Irak; Bildt var drivande i den amerikanska regeringens kampanj för att uppbringa stöd för Irakkriget, och därmed medansvarig för drygt en miljon irakiers död). Därtill bygger hela Carl Bildts politiska karriär redan från början på en lögn; den inleddes som bekant med att konstruera ett falskt hot från sovjetiska ubåtar.

Någon invänder säkert med att några moderata ministrar fick avgå pga. skandaler under den förra mandatperioden. Det rörde sig dock om okända skitminstrar med skitportföljer, och i vilket fall var själva dreven inte särskilt hysteriska, det var moderaternas reaktion på dreven som var det.

Det finns fler exempel (hur högt uppsatta moderata politiker, liksom f.d. finansmarknadsministern Mats Odell (!), har gjort miljonvinster på privatiserad välfärdsverksamhet, hur moderaterna vägrar redovisa partibidrag etc.), men nu är jag less på att skriva.

Gårdagens Medierna i P1 gör i alla fall (som vanligt) en bra granskning av situationen. Särskilt kul är det när man fullständigt drar ner byxorna på Jan Helin (Aftonbladets minst sagt inkompetente chefredaktör). Programmets journalist, som är utsänd att intervjua nämnde Helin, råkar överhöra (eller vad man nu säger på svenska) en konversation mellan Helin och en av de journalister som varit ansvariga för Aftonbladets granskning av fallet. I konversationen uttalar både Helin och journalisten att de "hoppas" att Juholt avgår. Minsann!

Och kanske märkligast av allt: Den jävel som i efterhand har gått in på riksdagens hemsida och ändrat informationen rörande reglerna kring hyresersättningen. Jag vet inte vem som administrerar riksdagens hemsida, men såvitt jag förstår måste detta innebära att förment neutrala tjänstemän, inte politiker eller journalister, med en uppenbar politisk agenda har kastat sig in i kampanjen mot Juholt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar