måndag 17 oktober 2011

Jag hade bestämt att jag skulle läsa Litteraturvetenskap i Umeå till våren men det går inte.

11 kommentarer:

  1. ingen a-kurs denna vårtermin. det får bli något annat. vad skulle du propsa på?

    SvaraRadera
  2. Det är mycket som går dig emot! Vore dock jävligt tufft om du läste fysik, eller matematik, istället

    SvaraRadera
  3. så jävla sjukt!!! lata jävlar på littvetinstutitionen. skärpning tycker jag. hur ska man då bli människa? sådan spörsmål måste ansvariga har förbisett, och det kan ju få förödande konsekvenser på en hel hord vilja-bli-människor-varelser, en abrupt försening av tillblivandet!

    SvaraRadera
  4. Ja, exakt. Alltså Björn, jag vill hålla mig på rätt sida idiotin; den mänskliga. Av den anledningen går nog både kulturgeografi och sociologi bort.

    SvaraRadera
  5. Nu förstår jag inte. Både sociologi och kulturgeografi befattar ju sig i allra högsta grad med människor.

    SvaraRadera
  6. Äh, inte jag heller, riktigt, och du är ju inte så värst lättlurad. För geografin handlar det väl om att man stöter på begrepp som näringsliv och globaliseringsprocess - alienerande begrepp - redan i kursbeskrivningen. Sociologi är säkert toppen. Jag tror dock att det stod något sånt där typiskt om att kursen ger övning i muntlig framställning och det tycker jag låter både töntigt och drygt.

    SvaraRadera
  7. Det är inte riktigt sant att jag uteslutit dem som alternativ. I alla fall inte sociologi.

    SvaraRadera
  8. jag tror du nog får finna dig i att du kommer använda munnen i studierna. i varje fall littvet: där är det mycket muntliga redovisningar och grupparbeten

    SvaraRadera
  9. "globaliseringsprocess - alienerande begrepp". Nu tror jag bestämt att du har förläst dig på Frankfurtarna! Ju mer objektifierande och abstraherande desto bättre!

    SvaraRadera
  10. Haha nja, det där är en äldre tics. jag kopplar direkt till den ekonomiska aspekten, till export och import och kapitalism, istället för att associera till det kulturella. Därför tänker jag också på små, obetydliga människor. Sen tillät jag mig vara lite spontan här ovan men det verkar straffa gruvligt. Att använda min mun har jag heller inget emot, egentligen, det handlar mest om formuleringen som också triggar någonting; "kursen ger övning i muntlig framställning", det låter så torrt, får mig att tro att man ska läsa med nittio jobbiga rövhål.

    Angående frankfurtarna kan jag inte säga att jag är särskilt såld. Jag skulle ju nästan kunna göra samma sak som de själv, hehe, fast varken lika skickligt eller omständligt! Men det är kul att läsa om kulturindustrin. puss

    SvaraRadera