onsdag 11 november 2009

Angående murens fall så firas så fanatiskt i dagarna, är det inte dags att påminna om murarna som byggs just nu? Jag syftar givetvis på (i synnerhet) Israels mur på den ockuperade Västbanken, men även på de murar som USA och EU bygger för att skydda sig mot "barbarerna" från syd.

Dessa är betydligt väsentligare idag, och minst lika grymma och omänskliga.


För att fortsätta Antons liberalhat; hur är det möjligt för dagens liberaler att vara så in i norden självgoda, och tillfreds med sig själva och sitt eget samhälle? Hur kan man se Berlinmuren som djävulen förkroppsligad, men samtidigt hävda att Israels motsvarighet är fullständigt berättigad? Vari ligger den principiella skillnaden?

Svaret är givetvis att det inte finns någon principiell skillnad, annat än att Israels mur, till skillnad från den östtyska, är illegal då den byggs på ockuperad mark. Liberalismens "universella" mänskliga rättigheter är inte, och har aldrig har varit, avsedda att gälla hela mänskligheten, utan blott den europeiska borgerligheten. Frihet för Väst att göra vad man vill, att bomba vem som helst, när som helst, varhelst man önskar. Frihet för de med makt med andra ord.


1 kommentar:

  1. Genialiskt!
    Det är faktiskt perverst hur de firar murens fall här, historielöst och obegåvat.
    Och hur Helmu Kohl åtminstone har skrivit två böcker om hur han ansträngde sig för att återförena Tyskland, när han i själva verket var livrädd för det. Nu sitter han emellertid i rullstol, så han har väl fått sin belöning redan i det här livet!!!!!!!!!! hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

    SvaraRadera