söndag 15 november 2009

Berlinmuren igen


Man uppskattar att mellan 136 - 206 östtyskar dog pga. misslyckade flyktförsök under de 28 år Berlinmuren existerade.
Ingen myndighet anser förvisso det vara mödan värt att faktiskt räkna på hur många som varje år dör under flyktförsök till Europa, men de uppskattningar jag tagit del av talar om flera hundra, kanske tusentals, döda flyktingar varje år. Sannolikt utgör offren för Berlinmuren inte mer än några procent av de som idag årligen dör när de försöker fly till Europa.


Då frågar man sig ju sådär lite ödmjukt om det inte är dags att riva Europas (dvs. EU:s) murar innan vi slår oss för bröstet över vår förträffliga frihet (återigen: frihet för vem?).

Fast det är klart, tyskarna var ju rasmässigt sett européer, vilket gör dem - till skillnad från afghaner, irakier och somalier och andra underlägsna folk - till goda flyktingar. Plus att tyskarna flydde från den hemska kommunismen, medan dagens flyktingar bara flyr från de krig som Europa tillsammans med USA har initierat. Vi bränner ner deras hem, sen bygger vi jättelika murar för att slippa se konsekvenserna av våra handlingar. Genialiskt!


Det liberala hyckleriet slutar aldrig att förvåna. På något sätt lyckas det alltid ta sig nya uttryck. Och man blir alltid lika illamående.

Helvete.



1 kommentar:

  1. helvete.......




    ( The Cure – Pornography - Re-recorded 25.5.05: http://open.spotify.com/track/4VffCXqKd5l1NE8DxeyWzs )

    SvaraRadera